Translate

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ταξίδι στην ατμοσφαιρική Πράγα!!

Η πανέμορφη Πράγα αποτελεί έναν από τους προορισμούς που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, κι αυτό γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη.
Η γέφυρα του Καρόλου, το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι και τα κάστρα Βοημίας έιναι ορισμένα μόνο από τα δημιουργήματα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.
Η πανέμορφη Πράγα αποτελεί έναν από τους προορισμούς που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, κι αυτό γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη.Η γέφυρα του Καρόλου, το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι και τα κάστρα Βοημίας έιναι ορισμένα μόνο από τα δημιουργήματα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Η χρυσή πόλη των 100 πύργων.
Ξεκινήστε την περιήγησή σας και θαυμάστε τα ακριβότερα καταστήματα οίκων μόδας, τα πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Στολισμένη με όμορφα κτίρια, παλιά παλάτια όπως του Κίνσκι, την όμορφη παλιά βασιλική εκκλησία της Παναγίας του Τιν, γνωστή για τους δύο πύργους του Αδάμ και της Έυας και την εκκλησία του Αγ.Νικολάου. 

Επισκεφτείτε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, περάστε από το Κλεμεντίνο, δείτε την βιβλιοθήκη, το νέο δημαρχείο και θα φτάσετε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV.Στη συνέχεια περπατήστε προς τον Πύργο της Πυρίτιδας και κατευθυνθείτε για την πλατεία Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πραγας και θα δείτε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Μην ξεχάσετε να ξεναγηθείτε στην Καστρούπολη (Hrantsani), την Ακρόπολη της πόλης που απλώνεται στον λόφο της Mala Strana, θα δείτε το μοναστήρι Strahon, το Loretto, το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας το οποίο αργότερα έγινε κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και πλέον χρησιμοποιείται ως προεδρικό μέγαρο.Άλλο αξιοθέατο είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου, τον δρόμο των αλχημιστών, την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου.

Αν έχετε χρόνο και διάθεση αξίζει, φεύγοντας από την Πράγα προς τα Δυτικά να δείτε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωογράφων αλλά και το μουσείο της μπλέ πορσελάνης.Εκεί θα δείτε και την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα.Θα σας πρότεινα μία εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ στη δυτική Βοημία.
Το Κάρλοβυ Βάρυ αξίζει πλήρως τη θέση που κατέχει ως η πόλη με τη μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών στην Τσεχική Δημοκρατία μετά την Πράγα.Αυτή η πόλη με τα ιαματικά λουτρά βρίσκεται 130 χιλιόμετρα μακριά από τη Πράγα, στο δυτικό κομμάτι της Βοημίας.Μετά από μία ωραία διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρούπολη «Βασιλική Πόλη» του αυτοκράτορα Καρόλου του IV και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α’, Μαρία Θηρεσία, Γκαίτε, Σίλλερ, Μπάζ κ.α.Το Κάρλοβυ Βάρυ απέκτησε σημαντική φήμη εξαιτίας των θερμών μεταλλικών πηγών του, η ιστορία των οποίων ξεκινάει κάπου στο μεσαίωνα.
Τέλος περιπλανηθείτε στην πλούσια αγορά της πόλης, με τα υπέροχα κρύσταλα, επισκεφτείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας, την εθνική πινακοθήκη και πολλά άλλα ενδιαφέροντα μονοπάτια. Μετά από τις τελευταίες αγορές, σας προτείνουμε μια αξέχαστη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και μας διαβάζει το ημερολόγιο των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια.Απολαύστε πλούσιο μπουφέ με φαγητό, γλυκά, φρούτα, τυριά και διάφορες νοστιμιές. Κάπως έτσι ρομαντικά θα τελειώσει η διαμονή σας με τις καλύτερες εντυπώσεις που αφήνει πάντα η Χρυσή Πράγα.
Kαι το σημαντηκότερο το αφήσαμε για το τέλος, το φαγητό.Το αυθεντικό Τσέχικο φαγητό περιλαμβάνει περισσότερο ψητό κρέας και παραδοσιακά τσέχικα ζυμαρικά. Εφόσον δεν προτιμήσετε την Τσέχικη κουζίνα, υπάρχουν εστιατόρια από διάφορες κουζίνες, όπως Ιταλική, Γαλλική, Ασιατική, ακόμη και Ελληνική. Οι τιμές, παρά τις πρόσφατες αυξήσεις λόγω κρίσης, παραμένουν σε λογικά πλαίσια. Όσον αφορά το θέμα της υγιεινής δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε, καθώς η Πράγα συγκαταλέγεται στις πόλεις με τα καθαρότερα εστιατόρια της Ευρώπης.
Πολλές είναι και οι παμπ που μπορείτε να επισκεφθείτε. Το συνηθισμένο ωράριο είναι από τις 11:00 μέχρι τις 23:00, ωστόσο υπάρχουν και μπαρ που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά, προσφέροντας ποιοτική μπύρα, χορταστικό φαγητό και μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα.
Και καλό σας Ταξίδι.....

 * Στην Πράγα οι περισσότεροι δεν μιλούν ξένες γλώσσες κατά συνέπεια ούτε και αγγλικά για αυτό θα ήταν καλό να πάρετε μαζί σας ένα λεξικό και ένα χάρτη.
 * Σε μερικά εστιατόρια στο τέλος του γεύματος φέρνουν την απόδειξη και ένα ακόμα χαρτί το οποίο είναι φιλοδώρημα για τους σερβιτόρους.Μην το πληρώσετε. Τα φιλοδωρήματα είτε μπαίνουν στο λογαριασμό είτε αφήνετε εσείς κάτι επειδή είστε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες.