Translate

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

10 μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς αν αγαπάς τα κοσμήματα!!

Βγάλε εισιτήρια και ετοιμάσου για εκθέματα που θα σε τυφλώσουν!! Από διακοπές γυρίσαμε αλλά σε διακοπές έχουμε το νου μας. Αυτή τη φορά, λέμε αφορμή για εισιτήρια να είναι κοσμήματα.
Λαμπερές δημιουργίες που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και περιμένουν να τις θαυμάσουμε από κοντά. Πάρε βαθιά ανάσα, διάλεξε και φύγαμε για έναν από τους παρακάτω προορισμούς. Εντάξει, για τον έναν ίσως να μη χρειαστούμε εισιτήριο αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μας ταξιδέψει έστω νοητικά.

Μουσείο MFA, Βοστόνη
Στο εντυπωσιακό κτίριο του Museum of Fine Art της Βοστόνης - Μουσείου που είναι από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ- , βρίσκεται μια σχετικά μικρή συλλογή κοσμημάτων, που όμως καλύπτει μια μεγάλη γκάμα εκθεμάτων από χρονολογική σκοπιά. 

GIA, Κάρλσμπαντ
Στο GIA εκτός από κάθε λογής κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, θα δεις από κοντά το μεγαλύτερο κρεμαστό του κόσμου, περίπου 1 εκατ. καρατίων.

Μουσείο Λούβρου, Παρίσι
Εδώ θα βρεις στέμματα, δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιλαίμια που ανήκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες του παρελθόντος. Χρονολογούμενα από π.Χ. μέχρι μ.Χ. το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά από αυτά που θα δεις, θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. 

Βασιλικό Μουσείο κοσμημάτων, Αλεξάνδρεια
Εδώ είναι συγκεντρωμένα υπέροχα κοσμήματα και διαμάντια του Αιγύπτιου ηγέτη Mohhamed Ali. Αξία (όντως) ανεκτίμητη.









Μουσείο Victoria and Albert,  Λονδίνο
Πάνω από 3.000 κοσμήματα μπορείς να θαυμάσεις στο μουσείο Victoria and Albert που βρίσκεται στο Λονδίνο. Μέσα από κολιέ, δαχτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια θα νιώσεις ότι κάνεις ταξίδι από την αρχαιότητα στο σήμερα. 

National Tehran Jewelry Museum, Τεχεράνη
Στην πρωτεύουσα του Ιράν και στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, θα βρεις ένα Μουσείο με πραγματικούς θησαυρούς που θα σε τυφλώσουν από τη λάμψη τους. Δεν είναι ανοιχτό πολλές μέρες και ώρες της εβδομάδας, όμως αξίζει αν πας να προγραμματίσεις να το επισκεφτείς. Λόγω του ότι πολλά εκθέματα είναι μοναδικά στον κόσμο, δε μπορεί να υπολογιστεί η συνολική αξία της συλλογής. Επίσης, δύσκολα θα βρεις φωτογραφίες των εκθεμάτων, γιατί πολύ απλά δεν επιτρέπονται τα κλικ μέσα στον χώρο του Μουσείου.

Μουσείο Swarovksi, Αυστρία
Ένα από τα πιο δημοφιλή Μουσεία στην Αυστρία είναι το Swarovksi Crystal Worlds. Εδώ δε θα κάνεις ταξίδι στην ιστορία, αλλά μια απολαυστική βουτιά στα αγαπημένα κρύσταλλα της εταιρείας. Α, επίσης, θα βγάλεις σίγουρα και μια φωτογραφία μπροστά από τον φημισμένο καταρράκτη της εισόδου.

Μuseo del Oro, Μπογκοτά
Αν αγαπάς το χρυσό, βρήκες μόλις που πρέπει να ταξιδέψεις: στην Κολομβία και συγκεκριμένα στη Μπογκοτά.Η πλειοψηφία των εκθεμάτων στο Museo del Oro είναι κοσμήματα.








Diamond Museum, Άμστερνταμ
To λέει και το όνομα του. Πρόκειται για έναν διαμαντένιο παράδεισο στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ολλανδίας.

Μουσείο κοσμήματος Ηλία Λαλούνη
Πρόκειται για το μοναδικό Μουσείο για το σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα. Μετράει πάνω από 20 χρόνια ζωής και στεγάζει στις μόνιμες συλλογές με κοσμήματα και μικρογλυπτά του Ηλία Λαλούνη, ενώ διαρκώς εμπλουτίζονται με εκθέματα από την Ελλάδα και όχι μόνο. Βρίσκεται μια ανάσα από την Ακρόπολη, στην οδό Καλλισπέρη 12.

Πηγή: