Translate

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Αθήνα 10 υπέροχοι κήποι για φαγητό και ποτό στα βόρεια!!


Bρήκαμε τους ομορφότερους κήπους των βορείων προαστίων που θα γίνουν το αγαπημένο μας καταφύγιο τις μέρες εκείνες που αναζητούμε την αίσθηση των διακοπών και της χαλάρωσης.
Είτε για φαγητό είτε για χαλαρό ποτό, αυτά είναι 10 στέκια για τα οποία αξίζει να ανηφορίσουμε στα βόρεια.



 
Piu Verde
Κλασικό και αγαπημένο στέκι μέσα στο καταπράσινο Άλσος του Παπάγου. Πανύψηλα πεύκα, τρεχούμενα νερά και μια τεχνητή λίμνη πλαισιώνουν έναν χώρο που δίνει την αίσθηση ενός σπιτιού μέσα στο δάσος. Εδώ απολαμβάνεις τον καφέ ή το φαγητό σου απερίσπαστος και μαγεμένος από το τοπίο. Η κουζίνα την οποία επιμελείται ο σεφ Χρήστος Τζιέρας είναι μεσογειακή gourmet, ενώ υπάρχει ειδικό all day μενού που σερβίρεται σε όλους τους χώρους και όλες τις ώρες. Στρατ.Αλ.Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, τηλ.: 210 6546185, www.piuverde.com.gr, από €20 το άτομο για φαγητό.
Museum Café-Restaurant, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Το Museum Café-Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας αποτελεί πλέον αγαπημένο all day προορισμό των βορείων προαστίων. Μόλις περάσετε την καγκελόπορτα του, ένας τεράστιος κήπος απλώνεται μπροστά σας και σας προ(σ)καλεί για χαλάρωση με τις ώρες. Μια λίμνη με νούφαρα, νεροχελώνα και ψαράκια, αιωνόβια δέντρα, καστανιές και πλατάνια, ένας πανύψηλος κέδρος στο κέντρο, αμυγδαλιές και ελιές, αλλά και δεκάδες είδη θάμνων και αρωματικών βοτάνων, με το δεντρολίβανο, τη λεβάντα και το θυμάρι να απελευθερώνουν μιαν υπέροχη αύρα στην ατμόσφαιρα. Για πρωινό, brunch, μοναδικά κοκτέιλ, γεύμα ή δείπνο με τα εκλεπτυσμένα πιάτα του καταξιωμένου σεφ Jean Louis Capsalas και τα συναρπαστικά γλυκά του ταλαντούχου Chef Pâtissier Διονύση Αλέρτα. Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ.:210 8011170, www.gnhm.gr.
Artisanal Lounge and Gardens
Το ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή των οδών Κηφισίας και Ζηρίνη, αφού μεταμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε ένα σύγχρονο all day bar-restaurant, απέκτησε εδώ και λίγους μήνες έναν κήπο με ξεχωριστή αισθητική, με σπάνια δέντρα που χρονολογούνται από τα τέλη του 1890, τον οποίο επιμελήθηκε και ανέπτυξε εμπλουτίζοντας με περίπου 100 λουλούδια και φυτά, ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν. Εδώ θα έρθετε για καφέ, φαγητό αλλά και ποτό. Στην κουζίνα βρίσκεται ο έμπειρος και βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης ετοιμάζοντας πιάτα με γαλλική μυρωδιά, ενώ ο κατάλογος των singature cocktails εμπλουτίστηκε με 10 ακόμα δροσερά ποτήρια από τον bartender Δημήτρη Κιάκο. Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ.: 2108086111, artisanal.gr, από €35 το άτομο για φαγητό.
Το Βραστό
Κλασική οικογενειακή ταβέρνα δίπλα στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου. Ανακαινισμένη και με σύγχρονο στυλ πλέον, σερβίρει αρκετά φαγητά της κατσαρόλας και της σχάρας. Η ειδυλλιακή αυλή με τα ολάνθιστα γιασεμιά, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και το σιντριβάνι προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσεις και απολαύσεις μαμαδίστικα κεφτεδάκια με 11 υλικά, χειροποίητα τυροπιτάκια με τουλουμοτύρι Καρύστου, χοιρινό στη γάστρα μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά, μέλι και κρασί κι άλλες σπιτικές γεύσεις. Το επιδόρπιο είναι κέρασμα: σιμιγδαλένιο χαλβαδάκι ή μωσαϊκό. Ροδοδάφνης & Ρόδων 3, Πολύδροσο, τηλ.: 2106813776, vrasto.gr, από €20 το άτομο.
The Albion
Ένα από τα πιο φινετσάτα εστιατόρια στα βόρεια κι ένας πανέμορφος κήπος με λευκά φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα. Η κουζίνα του είναι μεσογειακή με ιταλικές αναφορές (σαλάτα panzanella με αβοκάντο, κριθαρώτο με καλαμάρι, πίτσες λευκές και κόκκινες), ενώ ειδική μνεία αξίζει στα ιδιαίτερα κοκτέιλ. Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210 6740710, www.the-albion.gr, από €30 το άτομο.
Μονοκατοικία
Σε μια παλιά μονοκατοικία του 1948, λίγο έξω από το κέντρο του Χαλανδρίου, αυτό το εστιατόριο θα σας γοητεύσει με τον καταπράσινο κήπο του αλλά και με το νόστιμο και τίμιο φαγητό του. H κουζίνα βλέπει με σύγχρονη ματιά τις ελληνικές γεύσεις και το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως πίτες, μπιφτέκι σχάρας με ψητά μανιτάρια και κρύα σάλτσα φέτας και αρνίσιο κεμπάπ με καπνιστές μελιτζάνες. Πολύ καλά και τα σπιτικά γλυκά. Φιλικής Εταιρίας 39, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6819109, από €20 το άτομο.
Μπεμπέκα
Σε τούτη την παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου, με τη ρετρό διακόσμηση και την κουκλίστικη αυλή με τον χτιστό φούρνο, τα φαναράκια που κρέμονται από τις πορτοκαλιές και τους βασιλικούς που ερεθίζουν ευχάριστα τη μύτη, θα νιώσεις σαν να τρως σε φιλικό σπίτι. Σπιτικά είναι και τα πιάτα, φτιαγμένα με καλές ελληνικές πρώτες ύλες, ενώ ο κατάλογος είναι μικρός και ανανεώνεται συχνά. Αξίζει να δοκιμάσετε τον καγιανά με σύγκλινο Μάνης και φέτα Ρούμελης, το μαστέλο Χίου σχάρας με μαρμελάδα βιολογικό πορτοκάλι και τον κόκορα με χοντρό μακαρόνι. Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6854880, από €20 το άτομο.

Vinifera Wine Bar
Ένας από τους πιο ατμοσφαιρικούς κήπους των βορείων προαστίων, αυτός του εστιατορίου Γεύσεις, φιλοξενεί το wine bar της Cava Vinifera. Πλούσια βλάστηση, χαλαρή ατμόσφαιρα και ποικιλία κρασιών (με το ποτήρι αλλά και ολόκληρο μπουκάλι) από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα σας περιμένουν καθημερινά από τις 19.30 το απόγευμα. Στον κατάλογο θα βρείτε επίσης wine cocktails και μπύρες που συνδυάζονται υπέροχα με ελληνικές γεύσεις και νόστιμο finger food. Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ.: 2108077709.
Theory Bar & More
Άνοιξε το 2013 κι έγινε αμέσως ένα από τα πιο δημοφιλή all day bar της περιοχής. Μπαίνεις σε μια στοά, κάνεις μερικά βήματα πάνω σε χαλίκι και βρίσκεσαι σε μια περιποιημένη αυλή με δέντρα και φοίνικες, με διαφορετικά επίπεδα, με γωνίες για κουβεντούλα και ανοιχτούς χώρους για socializing. To μενού- σε μορφή πυκνογραμμένης εφημερίδας- καλύπτει όλες τις ορέξεις: καφές, 14 γεύσεις τσαγιού, γενναιόδωρα πρωινά, σπιτικά γλυκά, φαγητό στη λογική των tapas, δροσερές σαλάτες και εξαιρετικά cocktails. Μη χάσετε το κοκτέιλ-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, το Mr.Ginger με παλαιωμένο ρούμι, φρέσκο χυμό πορτοκάλι-lime, σπιτικό σιρόπι κανέλας, passion fruit και φρέσκο χυμό τζίντζερ. Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6801633, theorybar.gr
Mr. Peacock
Άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, στην καρδιά του εμπορικού πεζόδρομου στο Χαλάνδρι, και καλύπτει κάθε ανάγκη: καφέ, φαγητό (burger, πίτσες, σαλάτες κ.ά.) και ποτό. Ένα παγώνι σε καλωσορίζει στον πολύχρωμο και προσεκτικά διακοσμημένο χώρο, ενώ στο βάθος εκτείνεται ο κουκλίστικος κήπος με τραπεζάκια και πολύχρωμα μαξιλάρια για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ένα από τα 13 house cocktails του καταλόγου. Μια καλή επιλογή είναι το Clandestino, βραβευμένο κοκτέιλ στον διαγωνισμό Bacardi Legacy. Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι.