Translate

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Οι 20 προορισμοί ταξιδιού που ποτέ δεν ξέρατε ότι υπάρχουν!!

Υπάρχουν μερικά τουριστικά αξιοθέατα
που δεν μπορούν να λείψουν: Το Βατικανό στη Ρώμη, ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, μοναστήρι του Westminster στο Λονδίνο. Αυτά είναι τα κάποια φιλικά όμορφα μέρη, για την οικογένεια αλλά και για ταξιδιώτες να τα επισκεφτούν.

Εμπνευσμένες απο την λίστα Quora που για τους καλύτερους προορισμούς ταξιδιού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ήξεραν ποτέ ότι υπάρχουν, εμείς τα βάζουμε στην δική μας λίστα από τους 20  κρυμμένους και σπάνιους στον κόσμο, που αξίζουν ένα οδοιπορικό.
Πεζοπορία περπατώντας στην σκάλα Haiku στο Oahu, της Χαβάη επίσης γνωστή και ως «κλιμακοστάσιο στον ουρανό» μία άκρως απότομη ξύλινη σκάλα που καρφώνεται στην κλιτύ ενός απότομου βράχου. Τεχνικά δεν είναι ανοικτό για τη δημόσια χρήση, αλλά οι άνθρωποι αναρριχούνται ακόμα, και ενθουσιάζονται από την θέα στην κορυφή.


Βουτήξτε στο καθαρά, μπλέ νερά του ποταμού Hinatuan στο φιλιππινέζικο νησί Mindanao.Ο ποταμός με το θαλλασινό νερό έχει και το ψευδώνυμο «Μαγεμένος ποταμός» επειδή εμφανίζεται να τρέχει από τη μέση του πουθενά, και είναι ιδανικός για κολυμβητές με μάσκες και για τους δύτες.

Εξερευνήστε το μυστήριο «Τσιγκελωτό δάσος» της δυτικής Πολωνίας, με 400 δέντρα πεύκων και που όλα μεγαλώνουν με μία καμπή 90 βαθμό από την βάση. Ο λόγος, πίσω από τα καμπυλωτά δέντρα παραμένει άγνωστος μέχρι και σήμερα.
Αναρριχηθείτε μέσω της κοιλάδας Jiuzhaigou, μια μακρινή περιοχή βόρεια του Sichuan της Κίνας, όπου εξαπλώνεται σε άνω των 180.000 στρεμμάτων.Είναι πιό γνωστό για τα θιβετιανά χωριά και τους πολλούς καταρράκτες, με τις ζωηρόχρωμες λίμνες που σας αφήνουν να δείτε καθαρά τον πυθμένα.
Ενυδατώστε τα πόδια σας τις καυτές πηγές της Rotorua, μια πόλη της Νέας Ζηλανδίας που είναι γνωστή για τους θερμοπήδακές της, τις θερμές πηγές, και τις μπουρμπουλήθρενιες λίμνες λασποθεραπείας. Έχει το ψευδώνυμο «Η πόλη του θείου» και οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συμμετέχουν στον αθλητισμό νερού στις 17 λίμνες της περιοχής.

Επισκεφτείτε τον μεγαλύτερο, παγκόσμια σε βάθος κοραλλιογενή ύφαλο στο νησή Lofoten, ένα αρχιπέλαγος από την ακτή της Νορβηγίας που είναι απλωμένο μέσα στον αρκτικό κύκλο.Είναι το σπίτι της άγριας ζωής όπως των ενυδρίδων, των άλκεων, των παπαγάλων της θάλασσας, και πολλών άλλων.

Περπατώντας, μέσω του παραθαλάσσιου πάρκου Hitachi στο Ibaraki της Ιαπωνία, υπάρχουν 470 εξασφαλισμένα στρέμματα γεμάτα με πανέμορφα λουλούδια που ανθίζουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις εκτάσεις με τους  "φλογερούς" θάμνους και τα λουλούδια.

Ταξίδι στη λίμνη Pangong Tso, μια στενή αλατούχος λίμνη στα Ιμαλάια μεταξύ της Ινδίας και του Θιβέτ. Το φωτεινό μπλε νερό, που αντιπαραβάλλεται από τα βουνά, είναι απολύτως συναρπαστικό.

Καγιάκ μέσω των νησιών αποστόλων, από την ακτή του Wisconsin το ανωτέρο σημείο της λίμνης.Το γκρούπ των 22 νησιών είναι σαν "τρυπημένα" απο τις σπηλιές που υπάρχουν, και κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους παγωμένους καταρράκτες και τις παγοκρύσταλλους.
Συμμετέχετε σε ένα φεστιβάλ με τους Kalash, ιθαγενείς που ζουν στην κοιλάδα Rumbur του Πακιστάν.Ζουν χωρίς την ηλεκτρική ενέργεια, τηλέφωνα και εφημερίδες, και είναι γνωστοί για την διοργάνωση εορτασμού της συγκομιδής συρέοντας τους ξένους και ντόπιους τουρίστες, εξίσου.
Δείτε την θαλάσσια ζωή στην Rangiroa, ένα σχήμα δαχτυλιδιού στη γαλλική Πολυνησία που είναι γνωστή για τις στρειδοκαλλιέργειες που παράγουν τα μαύρα μαργαριτάρια.Έχει επίσης μερικούς από τους καλύτερους στον κόσμο στην υποβρύχια κατάδυση, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα δελφίνια, τα σαλάχια manta, τις χελώνες πράσινης θάλασσας, και σφυροκέφαλους καρχαρίες.




Ταξίδι στην Namaqualand, μια ξηρά περιοχή στη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική που εξαπλώνεται πέρα των 600 μιλίων, περίπου.Κάθε άνοιξη, η άγονη περιοχή γεμίζει ξαφνικά με πορτοκαλιές και άσπρες μαργαρίτες, δημιουργώντας ένα από τα πιό σουρεαλιστικά τοπία στον κόσμο.

Αποδράστε στην φύση των βουνών Tianzi, στην Wulingyuan της Κίνα, η οποία αποτελείται από «πέτρινους πύργους» που περιβάλλονται από πολλά και πυκνά σύννεφα.Είναι ένα από τα πιό φυσικά σημεία της χώρας και δεν είναι εύκολα, σχεδόν ποτέ, προσβάσιμο για τους τουρίστες.
Ανακαλύψτε την κρυμμένη παραλία Jericoacoara, βορειοανατολικά της Βραζιλίας της πολιτέιας Ceará.Μελετάτε για να είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες παγκόσμια, απομονωμένει  στους αμμόλοφους.Υπάρχουν πανέμορφες μπλε λιμνοθάλασσες, άσπρη άμμος, και ήρεμα νερά.
Πάρτε buggy για τους αμμόλοφους και οδηγήστε μέχρι την Huacachina, μια κυριολεκτική όαση στην περουβιανή έρημο.Η παραθεριστική πόλη χτίστηκε γύρω από μια μικρή, φυσική λίμνη στη νοτιοδυτική περιοχή της Ica, και είναι δημοφιλής για τους τουρίστες που θέλουν να προσπαθήσουν να κάνουν σκειτ μπόρντ στους ογκώδεις αμμόλοφους που περιβάλλουν τη λίμνη.
Ένας διαπορθμεικός σταθμός στα νησιά του San Juan από τις ακτές της πολιτείας της Washington.Τα πανέμορφα νησιά είναι μεγάλα για τις δραστηριότητες όπως θαλάσσιο kayak και την παρατήρηση φαλαινών.
Πετάξτε στο Saint-Pierre του Miquelon, ένα νησί από την ακτή του Καναδά που είναι το τελευταίο απομεινάρι του γαλλικού πρότυπου στη Βόρεια Αμερική.Όλοι οι γηγενής κάτοικοι, του πολύχρωμου νησιού μιλούν τα γαλλικά, και οι πόλεις του νησιού είναι ένας όμορφος συνδυασμός της γαλλικής και καναδικής κολτούρας και πολιτισμού.
Ιδού ο μαρμάρινος ναός Jain Ranakpur στην Ινδία, που λέεται για να είναι ένας από τους πιό θεαματικούς ναούς του είδους του.Περιέχει περισσότερους από 1.440 μαρμάρινους στυλοβάτες.
Κοιτάξτε προσεκτικά την «πόρτα στην κόλαση,» ένας φλεγόμενος κρατήρας στο Derweze του Τουρκμενιστάν, που οι σοβιετικοί γεωλόγοι δημιούργησαν τυχαία κατά την διάτρυση για φυσικό αέριο το 1971.Περίμεναν να δημιουρηθεί μια πυρκαγιά η οποία θα διαρκούσε για μόνο μερικές ημέρες, αλλά καίει τέσσερις δεκαετίες, ακόμα.

Το φαινόμενο των παγετώνων στο Svalbard, ένα αρχιπέλαγος μεταξύ της Νορβηγίας και του βόρειου πόλου.Το κυνήγι φάλαινας και τα ψαροχώρια του έχουν γίνει σημαντικοί τόποι προορισμού ξένων τουριστών για να δουν τις πολικές αρκούδες, τάρανδους, και θαλάσσια θηλαστικά.