Translate

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Οι 20 ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί!!

Οι 20 κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί που βρίσκονται στην ετήσια λίστα του Conde Nast Traveler θα σας μαγέψουν.

Στην νέα ετήσια λίστα θα δούμε νέες αφίξεις, ανόδους αλλά και πτώσεις στον τουριστικό χάρτη των!





20. Lima
Η νέα άφιξη της Λίμα στη λίστα δείχνει το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν το Μάτσου Πίτσου, αλλά η πόλη είναι ένας μαγευτικός προορισμός από μόνη της, με ένα ιστορικό κέντρο αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.



19. Tokyo
Το Τόκιο καλωσόρισε 5,3 εκατομμύρια τουρίστες το περασμένο έτος. Είναι βέβαιο ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν κατά πολύ όταν το Τόκιο φιλοξενήσει το 2020 τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.









18. Riyadh
Στα 5,6 εκατομμύρια επισκέπτες κυμάνθηκε ο τουρισμός του Ριάντ για το 2014, Ριάντ, παραγκωνίζοντας το Αμπού Ντάμπι, το Γιοχάνεσμπουργκ, και το Κέιπ Τάουν.





17. Vienna
Η Βιέννη, αν και έπεσε μια θέση σε σχέση με πέρσι, αύξησε τις δαπάνες των επισκεπτών της, κερδίζοντας τοΜιλάνο και το Βερολίνο.





16. Sanghai
Ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά, η Σανγκάη καταλαμβάνει επίσης και τη χαμηλότερη θέση στην, ανά επισκέπτη, ημερήσια δαπάνη, με μόλις 238 δολάρια.










15. Taipei
Το Ταϊπέι δεχτηκε 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες το περασμένο έτος, δηλαδή το διπλάσιο του πληθυσμού της πόλης των 2,6 εκατομμυρίων! Η προσθήκη νέων αεροπορικών γραμμών καθιστούν ευκολότερο να την επισκεφθείτε.




 
14. Rome
Η Αιώνια Πόλη παραμένει αγαπημένος προορισμός για τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler που την ανέδειξαν ως την έβδομη αγαπημένη τους πόλη στον κόσμο.







13. Milan
Ο λόγος για την ελαφρά πτώση του Μιλάνου στην κατάταξη έγκειται στο γεγονός ότι, παρά τον ίδιο περίπου αριθμό τουριστών το 2013 και το 2014, το μέσο ποσό που δαπανήθηκει ανά άτομο μειώθηκε.




12. Amsterdam
Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τον φιλικό τρόπο ζωής και για τις καινοτομίες της στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των κτιρίων.








11. Barcelona
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πιο κάτω από την Κωνσταντινούπολη, η Βαρκελώνη κερδίζει στη γενναιοδωρία των τουριστών που ξόδεψαν το 2014 το ποσό των 11.200.000.000 δολαρίων σε σύγκριση με τα 9.400.000.000 δολάρια που δαπανήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.





10. Seoul
Με 8.630.000 επισκέπτες το 2014, η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας αύξησε περίπου 4,7 τοις εκατό τα τουριστικά της ποσοστά σε σχέση με πέρσι.








9. Hong Kong
Οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, και τη Μεγάλη Βρετανία μπορούν να επισκεφθούν το Χονγκ Κονγκ χωρίς βίζα, παρόλο που θα τη χρειαστούν ένα για να επσκεφθούν π.χ το Πεκίνο. Τέτοιες διευκολύνσεις έχουν μετατρέψει το Χονγκ Κονγκ σε δημοφιλή προορισμό.






8. Kuala Lumpur
Το γεγονός ότι είναι προσιτός οικονομικά προορισμός έχει συμβάλλει στην ταχεία τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Μαλαισίας.









7. Istanbul
Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας, και η κατάταξή της στη λίστα αντανακλά την κομβική της θέση. Το πενήντα πέντε τοις εκατό των τουριστών της προέρχονται από χώρες εκτός Ευρώπης.







6. New York
Η μόνη αμερικανική πόλη στη λίστα, παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις, με σχεδόν 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.











5. Dubai
Το Ντουμπάι έχει γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας, δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι επισκέπτες είναι περισσότεροι από τους κατοίκους!









4. Singapore
Τα αγγλικά είναι μία από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες της χώρας, έτσι δεν προκαλέι εντύπωση που ο αριθμός των τουριστών της βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Είναι επίσης δημοφιλής αφετηρία για τους τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν άλλα μέρη της Ασίας.





3. Paris
Τα 15,6 εκατομμύρια των επισκεπτών του Παρισιού προέρχονται, σε αντίθεση με το Λονδίνο, του οποίου η μεγαλύτερη μερίδα τουριστών είναι από την Ε.Ε, από χώρες εκτός της Ευρώπης, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.





2. Bangkok
16 εκατομμύρια επέλεξαν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης τη χρονιά που μόλις έφυγε. Είχε παραγκωνίσει το Λονδίνο το 2013, οπότε αναμένουμε τα αποτελέσματα για το 2015!








1.London
18.700.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν τη βρετανική πρωτεύουσα το 2014, τοποθετώντας την κατά δύο εκατομμύρια τουρίστες μπροστά από τον στενότερο ανταγωνιστή της. Οι τουρίστες μάλιστα, όπως αναφέρει το travelstyle.gr, ξόδεψαν το πραγματικά γενναιόδωρο ποσό των 19.270.000.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Αυτό σημαίνει πολλά φλιτζάνια τσάι!