Translate

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Οι καλύτεροι πασχαλινοί προορισμοί!!

Από το Ντουμπάι έως τη Νέα Υόρκη και από τη Φλωρεντία έως το Νησί του… Πάσχα, η Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρεται για αποδράσεις. Πού ταξιδεύει ο κόσμος το Πάσχα; Ανοιξιάτικοι προορισμοί εμπλουτισμένοι με τοπικό χρώμα στους εορτασμούς των ημερών, μαζί με έθιμα που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Πάμε να τους δούμε.

ΦΛΟΡΕΝΤΊΑ

Η μεσαιωνική πόλη έχει πολλές αφορμές να την επισκεφθείτε και πολλά αξιοθέατα να θαυμάσετε, με πρώτο τον καθεδρικό Basilica di Santa Maria del Fiore, το γνωστό μας Duomo. Το Πάσχα γιορτάζεται με τις γνωστές λιτανείες με αποκορύφωμα το Scoppio del Carro, μια ξύλινη κατασκευή γεμάτη πυροτεχνήματα που καίγεται την Κυριακή του Πάσχα.

ΠΑΡΊΣΙ 

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου είναι μια καλή αφορμή για να επισκεφθεί κανείς το Παρίσι. Παρακολουθήστε τις λειτουργίες στη διάσημη Παναγία των Παρισίων, την πανέμορφη βασιλική της Sacré Coeur ή τις δεκάδες μεσαιωνικές εκκλησίες της πόλης. Μετά πάρτε τα παιδιά και πηγαίνετε για προσκήνυμα στη Eurodisney.

ΑΝΔΑΛΟΥΣΊΑ

Η πανέμορφη Σεβίλλη είναι το κέντρο των εκδηλώσεων κάθε Μεγάλη Εβδομάδα, όμως η επαρχία γύρω της είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Οι επισκέπτες περιηγούνται στο εθνικό πάρκο Grazalema με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, τις εντυπωσιακές κοιλάδες και τα σπάνια αρπακτικά πουλιά. Τα ορεινά χωριά της περιοχής έχουν μοναδική ατμόσφαιρα, ενώ στην κοντινή Ρόντα η παλιά πόλη και το αραβικό κάστρο δίνουν μια διαφορετική εικόνα στο μεσογειακό πρόσωπο της Ανδαλουσίας.

ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

«Νονός» του ήταν ο Ολλανδός θαλασσοπόρος Jacob Roggeveen, όταν την ημέρα του Πάσχα του 1722 έγινε ο πρώτος δυτικός που έφτασε εκεί. Είναι από τα πιο απομονωμένα σημεία του κόσμου, βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 3.200 χλμ από την ακτή της Χιλής -της οποίας αποτελεί μέρος- και οι παραδόσεις του είναι μείγμα πολυνησιακών και καθολικών εθίμων.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ

Έχοντας αφήσει πίσω τους το καρναβάλι, οι ντόπιοι γιορτάζουν τη Μεγάλη Εβδομάδα σκεπάζοντας τους δρόμους με «χαλιά» από λουλούδια, ένα έθιμο που ακολουθείται σχεδόν σε όλη τη Λατινική Αμερική. Μετά, φυσικά, σπεύδουν στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Κάθε Κυριακή του Πάσχα στο Μανχάταν, δίπλα στον καθεδρικό του Αγίου Πατρικίου, το έθιμο θέλει τους πιστούς να παρελαύνουν φορώντας παράξενα καπέλα, μια παράδοση που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα, όταν κατά την μέρα της Ανάστασης όλοι φορούσαν τα καινούρια τους ρούχα.

ΡΩΜΗ

Για τους Καθολικούς, οι Άγιοι Τόποι είναι το Βατικανό. Ο ίδιος ο Πάπας συμμετέχει στις λειτουργίες των ημερών και ο κόσμος που συγκεντρώνεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου γιορτάζει την Ανάσταση χωρίς να κινδυνεύει από κροτίδες και θορυβώδη « έθιμα » που έχουν επικρατήσει σε άλλες περιοχές της νότιας Ευρώπης.

ΝΤΟΥΜΠΑΙ 

Μπορεί η πλειονότητα των κατοίκων να μην είναι χριστιανοί, όμως κανείς δυτικός επισκέπτης δεν μένει παραπονεμένος. Μεταξύ άλλων, οργανώνεται το κυνήγι του κρυμμένου πασχαλινού αυγού στο Ski Dubai Complex - το εντυπωσιακό σκεπαστό «χειμερινό» θέρετρο με το τεχνητό χιόνι - ενώ σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία μέσα στην έρημο οι τουρίστες μεταφέρονται με καμήλες και απολαμβάνουν μια πασχαλινή εμπειρία φτιαγμένη ειδικά για εκείνους.

ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ

Με ατμόσφαιρα γνώριμα ευρωπαϊκή, αλλά τοπίο ηφαιστειογενές -σε κάποια σημεία θυμίζει ακόμα και αφρικανική έρημο- και τη θάλασσα σχεδόν τροπική, είναι μια μοναδική εμπειρία για όλες τις εποχές του χρόνου. Για όποιον θέλει να ξεφύγει από τις γνώριμες μεσογειακές εικόνες, χωρίς όμως να απομακρυνθεί εντελώς από την ατμόσφαιρα και την παράδοση των ημερών, αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός.

ΒΙΕΝΝΗ

Η άνοιξη έχει ήδη φτάσει και τα παραδοσιακά γερμανικά κιόσκια που τα χριστούγεννα πουλούσαν σνίτσελ και ζεστό κρασί, τώρα προσφέρουν πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα στο χέρι, διακοσμητικά και σουβενίρ. Οι αγορές δίπλα στο παλάτι Schönbrunn είναι οι πιο γραφικές.

Πηγή: