Translate

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Μέρη της Άγριας Αλάσκας...!!!


Μπορεί στο άκουσμα της λέξης Αλάσκα οι περισσότεροι να σκέφτονται ψυχρούς και μεγάλους χειμώνες, όμως η πανέμορφη αυτή πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ίσως θα έπρεπε να είναι γνωστή για τα «μαγικά» και δροσερά καλοκαίρια της.
Κι όμως, αν σκέφτεστε να κάνατε ένα μακρινό ταξίδι, μπορείτε να αφήσετε τα νησιά της Καραϊβικής με τους χιλιάδες τουρίστες και να επιλέξετε έναν πιο «άγριο» προορισμό και να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα.Σε πολύ χαμηλότερες τιμές από πολλούς «εξωτικούς» προορισμούς, πολλά πλοία πραγματοποιούν εκδρομές σε μικρές, όμορφες και γραφικές πόλεις της Αλάσκα που είναι καλά «κρυμμένες» μέσα στη φύση, προσφέροντας μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Pelican
Το Pelican είναι ένα μίγμα εμπορικής αλιευτικής βιομηχανίας και τουρισμού.Έτσι, μην περιμένετε να δείτε κάποιον μεγάλο αριθμό απο κατοικίες.Τα οικήματα του Pelican είναι κυρίος οικογενειακές κατοικίες, μερικά από τα οποία είναι ανακαπαλαιωμένα απο κτήρια που ήταν εδώ απο τις αρχικές ημέρες της πόλης. Εδώ θα βρείτε κρεβάτι με πρωινό σταπανδοχεία, σε καμπίνες, και δωμάτια για μίσθωμα.
Οι περισσότερες απο αυτές τις επιχειρήσεις βρίσκονται κατά μήκος του θαλάσσιου περίπατου ή στην παραλία με θέα τα βουνά ή και του κολπίσκου Lisianski.Κάθε ένας από τους ελάχιστους επιχειρηματίες της περιοχής, είναι πρόθυμος να σας εξυπηρετήση με φιλικό ύφος σε αυτό το μακρινό ψαροχώρι της από της Αλάσκας. Επειδη το Pelican της Αλάσκας είναι μια μικρή κοινότητα, δεν υπάρχει η γεύση ή η παρουσία του γνωστού βιομηχανοποιημένου τουρισμού όπου είναι εμφανής στις γειτονικές κοινότητες.Το Pelican έχει ακόμα την ατμόσφαιρα ενός αγροτικού εμπορικού ψαροχώρι.Ενώ στις άλλες πόλεις υπάρχει περισσότερος εμπορικός τουρισμός, το Pelican προσπαθεί να διατηρείση μια λεπτή ισορροπία της εμπορικής αλιείας και του σύγχρονου τουρισμού που να σέβεται την "χειροποίητη" κληρονομιά της πόλης.









Πληροφορίες-Εστιατόρια-Διαμονή
Chicobi Charters
Owners / Operators
Terry Wirta
Box 775 Pelican, AK 99832
Phone or Fax: (907) 735-2233
Ελάτε να απολάυσετε την μοναδική εμπειρία της Αλάσκας, με τον καπετάνιο Terry έναν ισόβιο κάτοικο του Pelican. Ο Terry είναι ένας φανατικός ψαράς, πεζοπόρος, και ενθουσιώδης κωπηλάτης, εξουσιοδοτημένος πλοίαρχος, και εξουσιοδοτημένος εμπορικός ψαράς. Η κατοικία είναι διαθέσιμη σε άνετη τοποθεσία με τέσσερις κρεβατοκάμαρες με θέα το λιμάνι του Pelican.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:Οικίες-Φαγητό-Πληροφορίες 

Elfin Cove
Όμορφο, γραφικό και απόμακρο, το Elfin Cove βρίσκεται κατά το ήμισυ κρυμμένο στη βόρεια ακτή του νησιού Chichagof, 85 μίλια δυτικά Juneau.Οι θαλάσσιες ξύλινες αποβάθρες συνδέουν τα κτήρια και τα σπίτια σε αυτήν την κοινότητα των 20 μόνο κατοίκων, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, που κατοικούν απέναντι από το εθνικό πάρκο των παγετώνων κοντά σε πλούσιους τόπους αλιείας.

Οι ξύλινες αποβάθρες του μικρού όρμου στηρίζονται πάνω από συσσωρευμένους πασάλους οπου φτάνουν σε πολλά από τα σπίτια.Περικυκλωμένο απο τον εθνικό δρυμό Tongass, η κοινότητα του Elfin Cove γίνεται πιο ενεργεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν οι τοπικές επιχειρήσεις με τον αλιευτικό στόλο, αρχίζουν εμπορικές δραστηριότητες καθώς και με την επίσκεψη και διαμονή πολλών τουριστών.
Οι επισκέπτες ελκύονται απο το εκπληκτικό τοπίο της περιοχής, την άγρια φύση, του παγκοσμίου φήμης αθλήματος στο ψαρέμα ποιότητας και την περιπέτεια επίσκεψης μιας τόσο απομονωμένης κοινότητας. Οι ψαράδες ψαρεύουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου για ιππόγλωσσο, μπακαλιάρο, πετρόψαρα και σολομό. Η κοπηλασία στα προστατευμένα νερά του νησιού Chichagof είναι επίσης δημοφιλής, μαζί με την εξλεταση της άγριας φύσης, την πεζοπορία και άλλα.Στο Glacier Bay National Park and Preserve  είναι πολύ κοντά στο Elfin Cove με μια βάρκα. Ο λιμένας Althorp διατηρείται ακόμα, στον λιμένα Althorp υπάρχει το κονσερβοποιείο και βάσης απο πυροβόλα και κανόνια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου του νησιού ως George’s Island, βρίσκονται όλα μέσα σε 20 λεπτά με την βάρκα. Εν ολίγης, το Elfin Cove ειναι μια πολύ μικρή οικογενειακή κοινότητα σε έναν πανέμορφο κολπίσκο περιτρυγυρισμένο απο το δάσος και τα χιονισμένα βουνά.



George’s Island

 
Περισσότερες πληροφορίες: Elfin Cove info


Hoonah
Κατέλαβαν αρχικά την περιοχή γνωστή τώρα ως και κόλπος των παγετώνων, αλλά είχαν αναγκάστη να φύγουν από το χωριό τους για περισσότερα από διακόσια χρόνια πρίν, με την προώθηση των πάγων. Επέλεξαν να εγκατασταθούν μόνιμα είκοσι μίλια στο νότο, όπου για την επιβίωσή τους εφτιαξαν καλλιέργριες για την συγκομιδή κάθε καλοκαίρι. Ο νέος οικισμός αναφέρθηκε ως Gaawt'ak.aan, ή «χωριό από τον απότομο βράχο».Αργότερα το όνομα άλλαξε σε Xu.naa (Hoonah), δηλ. «όπου ο βόρειος αέρας δεν φυσά».
Η κοινωνική δομή τους οργανώθηκε πολύ καλά, και πολλοί έζησαν στα κοινοτικά μακρυά σπίτια ή τα σπίτια συγγενών.Δεδομένου ότι ήταν μητρογραμμική κοινωνία, τα παιδιά ακολούθησαν την καταγωγή και κληρονόμησαν τα δικαιώματα μέσω των μητέρων τους.Το Tlingits "η κουλτούρα ανθρώπινων ομάδων της Αλάσκας δηλ.", ήταν στενά συνδεδεμένη με το περιβάλλον του οικοσυστημάτος, με το σεβασμό και την κατανόηση του, συγκομιδόντας πόρους από τη θάλασσα και το δάσος στηριζόμενη και στην με τη γενναιοδωρία των εποχών.  Η Hoonah είναι μια κλειστή, προσαρμοσμένη στην οικογένεια, όπου οι άνθρωποι είναι φιλικοί και στοργικοί.Μερικοί άνθρωποι την αποκαλούν «η μικρή πόλη με την μεγάλη καρδιά».






Δημογραφικά:
Είναι το μεγαλύτερο χωριό Tlingit(μία φυλή) στην Αλάσκα.Περίπου το 70% των 850 κατοίκων είναι γέννημα-θρέμμα της κληρονομιάς της Αλάσκας.

Οικονομία:
Η αλιεία ήτανε και θα είναι πάντα το στήριγμα της οικονομίας της Hoonah.Έτσι, πάνω από 100 κάτοικοι κρατούν άδειες εμπορικής αλιείας.Τα ψάρια και σχετικές με την ξυλεία επιχειρήσεις, ομοσπονδιακές και κρατικές εργασίες και ο τουρισμός προσθέτουν επίσης έσοδα στην οικονομία.

Κυβέρνηση:
Η Hoonah ενσωματώθηκε ως πρώτης τάξεως πόλη βάσει του εδαφικού νόμου το 1946.Διαθέτει μια μορφή κυβερνητικού δημάρχου/Δημοτικού Συμβουλίου που στεγάζεται στο Δημαρχείο.Τηλ. (907) 945-3663
Τα τοπικά ζητήματα, γενικός, διέπονται υπο την διακυβέρνηση-παρακολούθηση από την αναγνωρισμένη ομοσπονδιακή ινδική ένωση Hoonah.Τηλ. (907) 945-3545.




Εκπαίδευση:
Οι γονείς ως δασκάλοι και κάποια καθοδηγούμενα προγράμματα που παρέχονται για παιδιά προσχολικής ηλικίας.Το σχολικό σύστημα πόλεων Hoonah περιλαμβάνει βαθμίδες Κ - 12 και ένα ενήλικο τμήμα εκπαίδευσης.Οι διάφορες οργανώσεις, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι κατηγορίες διδάσκουν τον πολιτισμό των Hoonah Tlingit σε νέους και παλαιούς, κρατώντας έσι τις τοπικές παραδόσεις ζωντανές.

Χρήσιμες πληροφοριες:
  • Το ιατρικό κέντρο Hoonah, με επανδρωμένο επαγγελματικό προσωπικό, τηλ. 907-945-3235 
  • Emergency ιατρικές υπηρεσίες:τηλ.907-945-3640  
  • Πυροσβεστικό τμήμα: τηλ.907-945-3344
  • Αστυνομικό τμήμα   : τηλ.907-945-3655  
  • Έκτακτη ανάγκη      : τηλ.911
  • Μονάδες αναζήτησης και διάσωσης
  • Αεροπορικές μεταφορές στο νοσοκομείο Bartlett Memorial Hospital στην πόλη της, Juneau.
Για περισσότερες πληροφρίες εδώ: Hoonah info