Translate

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μικρό - Καστρι - Μουρτιάς Παραλίες Ν.Πήλιο Μαγνησίας

Το Μικρό είναι από τους πιο όμορφους οικισμούς του Πηλίου. Προσφέρει ηρεμία και γαλήνη σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.Χτισμένο στο μικρό κολπάκι με τους καταπράσινους λόφους και την πλούσια Πηλιορείτικη βλάστηση να φτάνει μέχρι τη θάλασσα, είναι σίγουρα το μέρος που θα σας αναζωογονήσει και χαρίσει στιγμές χαλάρωσης.
Η παραλία του φημίζεται ανάμεσα στις καλύτερες του Πηλίου και είναι βατή, πεντακάθαρη και ιδανική για κολύμπι και ψάρεμα.Βρίσκεται στο νότιο Πήλιο, κοντά στον Πλατανιά και  απέχει 57 χλμ από το Βόλο και 7 χλμ από το Λαύκο.
Αν και μικρό σε μέγεθος σε σχέση με άλλα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου, το Μικρό είναι από τους πιο όμορφους προορισμούς για διακοπές κοντά στη φύση και τη θάλασσα.
Ο Πλατανιάς, γνωστό χωριό  του νοτίου Πηλίου βρίσκεται πολύ κοντά στο Μικρό και προσφέρεται για περιήγηση και γνωριμία με τις ομορφιές του. Η πρόσβαση προς τον Πλατανιά είναι πολύ σύντομη μέσω το λόφου που είναι και το σύνορο Πλατανιά – Μικρού στην παραλία του. Υπάρχει φυσικό μονοπάτι πολύ βατό όπου σε μια διαδρομή περίπου 20 λεπτών, βρίσκεστε στην παραλία και το χωριό του Πλατανιά. Άλλος τρόπος πρόσβασης είναι με καΐκι, ή με αυτοκίνητο όπου η διαδρομή όμως είναι πολύ μεγαλύτερη.
Στο Μικρό θα βρείτε ταβέρνες όπου θα απολαύσετε πολύ καλό σπιτικό φαγητό, φρέσκα ψάρια και τοπικές σπεσιαλιτέ. Υπάρχουν μερικά café bars όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το ποτό σας και τη θέα στην θάλασσα και την γύρω περιοχή.
Το Πήλιο φημίζεται για τα όμορφα χωριά του, και το Μικρό είναι σίγουρα ένα από αυτά. Είναι μέρος με ησυχία και πολύ όμορφο περιβάλλον. Οι επισκέπτες του επιστρέφουν πάντα για να απολαύσουν τις ομορφιές και τη μαγεία του.
Πηγή: 

Καστρί
Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Πηλίου και στην πλευρά του Αιγαίου βρίσκεται η παραλία Καστρί, ένα ήσυχο μέρος με θέα στη Σκιάθο που προσφέρεται για απολαυστικά μπάνια σε κρυστάλλινα νερά. Η παραλία αυτή βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό του Πηλίου, ο οποίος δέχεται εδώ και χρόνια αρκετούς επισκέπτες που αποζητούν ηρεμία και ξεκούραση σε ένα γαλήνιο περιβάλλον. Στην ακρογιαλιά της συναντά κανείς χρυσή και ψιλή άμμο αλλά και χαλικάκι κατά τόπους, ενώ τα ψηλά της κύματα την καθιστούν ιδανική για τους λάτρεις του windsurfing. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι εκείνοι που αγαπούν την ιστιοσανίδα και επισκέπτονται το Καστρί κάθε χρόνο για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ.
Η παραλία δε διαθέτει κάποια οργάνωση όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ δε φυλάσσεται ούτε από ναυαγοσώστη. Υπάρχουν, βέβαια, καταλύματα και μαγαζιά για φαγητό στον οικισμό, που δέχονται αρκετούς τουρίστες, ενώ αν αποζητάτε περισσότερες ανέσεις θα πρέπει να μεταβείτε στον γειτονικό Πλατανιά, που είναι πιο οργανωμένος και τουριστικά αναπτυγμένος.
Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε όμορφες περιηγήσεις και σε άλλα δύο κοντινά χωριά, τον Κατηγιώργη και τον Λαύκο, αφού σας βοηθά σε αυτό η εύκολη πρόσβαση από και προς το Καστρί. Αν σας αρέσει ο εναλλακτικός τουρισμός, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ευκαιρία της επίσκεψής σας στον οικισμό και να απολαύσετε τη διαμονή σας σε σκηνή, αφού κοντά στην παραλία λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες οργανωμένο camping. Το συγκεκριμένο camping βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ακρογιαλιά, διαθέτει όλες τις ανέσεις και εξυπηρετεί κάθε χρόνο πολλούς κατασκηνωτές που έρχονται στο Πήλιο.

Μουρτιάς
Το 2005 κατατάχθηκε παγκοσμίως στην 7η θέση ως «παραλία απείρου φυσικού κάλλους» και όχι τυχαία. Πρόκειται για την παραλία του Μουρτιά (ή Μορτιά), μια παραλία με πολύ ξεχωριστό και διαφορετικό τοπίο που γοητεύει σε κάθε ματιά. Στην πραγματικότητα είναι ένας μικρός όρμος στο νότιο Πήλιο με λεπτή και χρυσή άμμο, μικρή ακρογιαλιά και ρηχά, διάφανα νερά. Το σήμα-κατατεθέν της παραλίας είναι οι κοκκινόχρωμοι βραχώδεις σχηματισμοί που βρίσκονται «σπαρμένοι» στη σειρά μέσα στη θάλασσα και ξεπηδούν από τα βαθύτερα νερά. Οι επιβλητικοί αυτοί βράχοι διαφόρων σχημάτων ονομάζονται Λούμπαρδα και μοιάζουν με φυσικά έργα τέχνης ενώ προσδίδουν στο όλο τοπίο έναν εξωτικό χαρακτήρα.
Η παραλία του Μουρτιά βρίσκεται στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό της νοτιοανατολικής Μαγνησίας, ο οποίος διαθέτει λίγους μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται δίπλα στο χωριό Λύρη. Επίσης πολύ κοντά και σε απόσταση μόλις 5 χλμ. βρίσκεται και το Προμύρι. Όσον αφορά στην πρόσβασή σας στην παραλία, αυτή είναι αρκετά εύκολη αν χρησιμοποιείτε το δικό σας αυτοκίνητο.
Ο Μουρτιάς δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά ενώ δε διαθέτει καμία οργάνωση, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί από πιο πριν όλα τα απαραίτητα για το μπάνιο σας. Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε εκεί, υπάρχουν και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα σας διευκολύνουν.
Εκτός από την επιβλητική παραλία, θα μαγευτείτε και από τις διάφορες θαλασσοσπηλιές με σταλακτίτες που υπάρχουν κοντά της και στις οποίες θα πάτε κολυμπώντας. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε και την όμορφη εκκλησία του Αγίου Ευσταθίου  που βρίσκεται στον οικισμό και η οποία πανηγυρίζει στις 20 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.


Πηγή: